Punjeni paradajz sa socnim melevenim mesom


Vreme pripreme: 30 minuta
Posluga: 4 osobe
Tezina: lako


Za pripremu je potrebno:

° 8 paradajza
° 1 crni luk
° 1 jaje ( zumanac)
° 4 kasike ulja
° 800g melevenog mesa po zelji
° 2 kasike pirinca
° zacini

Priprema:

°°° Zagrejte rernu na 180°C

°°° Lepo operite paradajze, isecite vrh. Kasicicom izvadite unutrasnjost paradajza i posolite unutrasnjost. Vrhove paradajza kao i unutrasnjost ostavite sa strane jel ce vam trebati. Okrenite paradajze naopacke kako bi pustile vodu koju zadrze u sebi. Sitno iseckajte crni luk.

°°° U jednoj serpi sipajte dve kasike ulja i zatim dodajte mleveno meso, pirinac i unutrasnjost paradajza. Zalijte smesu sa pola case vode. Lepo promesajte dok se smesa ne ujedini, poklopite i ostavite da se krcka 15. minuta na tihoj vatri i mesajte povremeno.

°°° Nakon 15. minuta dodajte so, biber i zacin C. Dodajte zumanac i lepo promesajte.

°°° Punite paradajz ovom smesom. Kada istrosite smesu, poklopite paradajz vrhovima i poredjajte ih u posudu koja moze ici u rernu. Zalijte uljem paradajz i ostavite ga u rerni da se pece 25. minuta.

°°° Punjeni paradajz mozete posluziti sa zelenom salatom ili jogurtom.

PRIJATNO!

Pages