Vreme pripreme: 10 minuta
Posluga: 4 osobe
Tezina: lako
Za pripremu je potrebno:
° 500g sira
° 4 kasike aleve paprike
° 1 kasicica ljute aleve paprike ( po volji)
° 3 cena belog luka
° ulje
° so
Priprema:
°°° U jednoj posudi, viljuskom izgnjeciti sir tako da bude sitan. Dodati alevu papriku, ljutu alevu papriku i sve to lepo pomesati.
°°° Beli luk oljustiti zatim ga zgnjeciti novem i iseci na sitne komadice. Dodati luk u smesu.
°°° Promesajte smesu sve dok ne dobijete sjedinjenu smesu i dodajte ulje, sve dok ne dobijete glatku i neznu smesu koja se ne lepi za krajeve i koja ima svetlo-rozasto- crvenkastu boju.
°°° Posolite urnebes salatu po ukusu. Mozete dodati jos jedan luk ako ne osecate ukus luka u salati.
°°° Smesu vec mozete namazati na hleb, pravilno isecen ili ga posluziti u jednoj posudi sa hlebom koji ce se nalaziti pored njega. Radi dekoracije, mozete staviti jedan list persuna pre posluzenja.
PRIJATNO!