Vreme pripreme: 10 minuta
Posluga: 4 osobe
Tezina: lako
Za pripremu je potrebno:
° 5 kasicica majoneza
° 4 jaja
° persun
° aleva paprika
° so i biber
Priprema:
°°° U jednoj dubokoj posudi staviti vodu da prokljuca, i zatim dodati jaja i malo soli. Neka se jaja bare 10. minuta. Nakon 10 minuta izvadite jaja i potopite ih u hladnoj vodi kako bi kuvanje prestalo.
°°° Oljustite jaja i isecite ih na pola. Izvadite zumance iz svakog dela jajeta.
°°° U jednoj posudi pomesajte kasikom ili mikserom: izvadjeno zumance, majonez i persun koji ste isitnili. Posolite i pobiberite.
°°° Punite belance smesom i stavite jedan listic persuna na vrhu i prstohvatom alevu papriku. Preporucljivo je sluziti ih kao hladno predjelo.
PRIJATNO!