Vreme pripreme: 20 minuta
Posluga: 4 osobe
Tezina: lako
Za pripremu je potrebno:
° 200g ovisnih pahuljica
° 2 kasike brasna
° 2 jaja
° 250 ml mleka
° 300 ml paradajz sosa
° 2 glavice crnog luka
° persun
° maslinovo ulje
° zacine po zelji
° so i biber i malo secera
Priprema:
°°° Pomesajte ovasne pahuljice s mlekom i ostavite ih 20 minuta sa strane kako bi pahiljice upile mleko.
°°° Iseckajte sitno crni luk, proprzite ga dok ne dobije kristalnu boju. Dodajte paradajz sos, secera na dohvat prsta, zacine po zelji i proprzite na tihoj vatri nekoliko minuta. Smesu mesajte s vremena na vreme kako se nebi zalepila za posudu.
°°° U jednoj ciniji pomesajte ovasne pahuljice, persun i jaja. Dok mesate, dodajte postepeno brasno, so i zacine.
Kada je smesa gotova ostavite je u frizideru nekoliko minuta.
°°° Zagrejte maslinovo ulje u tiganj. Kasikom stavite smesu u malim kolicinama i cim pocnu da se sami odlepljuju od dna tiganja okrenite ih.
°°° Slane krofnice je preporucljivo jesti dok su jos vruce. Posluziti ih sosom od paradajza.
PRIJATNO!