Pohovana piletina, socna


Vreme pripreme: 50 minuta
Posluga: 4 osobe
Tezina: lako


Za pripremu je potrebno:

° komadi pileta ili pileci file
° 3 jaja
° ulje za przenje
° so i biber
° Brasno
° mrvice


Priprema:

°°° Pile lepo ocistiti i oprati, zatim posoliti.

°°° U jednoj posudi mutiti jaja, malo soli i bibera. U drugoj posudi sipati brasno a u trecoj mrvice.
Meso uvaliti u brasno, zatim u jaja pa u prezle. Pripremljeno meso prziti na zagrejanom ulju dok ne dobije lepu porumenu boju.

°°° Kada se meso isprzi, postaviti ga na papirnoj maramici kako bi upila visak ulja.

°°° Od ostatka smese mozete napraviti male pogacice. Pomesajte mrvice i jaja i kasikom stavite na vruce ulje. Cim porumeni okrenite i ostavite je na papirnoj maramici da se odcedi.

Serviranje:

Piletinu mozete servirati tako sto je stavite na tanjir isecete na rezice, postavite salatu i dve kriske limuna.

PRIJATNO!

Pages