Vase telo vam govori mnogo o vasem zdravlju


Da li ste nekada osetili bol ispod plecke? Osetili peckanje u nogama? Da li ste znali da postoje znaci koje vam salje vase telo i koje bi trebali poslusati i posavetovati se sa lekarom.


Boja vaseg jezika pokazuje vase zdravlje

- Normalna boja jezika je roze bez oziljka i jednobojna sa malim svetlijom tragovima. To znaci da je vas organizam u dobrom stanju.

- Mala bela naslaga sa otiscima zuba: znaci da je organizam bez energije a vi ste mozda u stresnom stanju.
- Ljubicast jezik: Moguca problem sa venama i suzdrzavanju krvi. Pored ovoga mozete imati i otekle noge,glavobolju i bolove u grudima.

Boja noktiju pokazuje vase zdravlje

- Beli neprovidni nokti: Ako su vam nokti neprovidni i potpuno beli, javite se lekaru radi provere jetre.
- Bele tackice na naktima: u vecini slucajeva bele tackice nepravilnog oblika koje se pomeraju zajedno sa rastom nokta ozacavaju traumatizam nokta.
- Linije ispod nokta: Ako imate malo tamniju temu onda je normalno imati tu lijiju ali ipak je potrebno proveriti kod lekara zbog toga sto je to znak za problem koze kao i rak koze.

Koza govori o nasem zdravlju
Kozna je najveci organ coveka. Ona je prvi branitelj i razdvajac spoljasnjeg sveta sa unutrasnjim organizmom. Pored boje koju nam moze pruzati tokom suncanja, koza sluzi za zastitu od svih spoljasnjih efekata koji mogu lose uticati po nasem organizmu, jedan od njih su UV zraci.

Koza moze mnogo reci o nasem zdravlju. Suva koza koja se peruta i koja je gruba moze pokazati da je osoba dezidratirala i da mora da pije sto vise vode kako bi koza vratila svoju elasticnost.
Ako imate bubuljice na licu , posavetujte se sa lekarom jer se mozda radi o jakoj nervozi ili o hormonskim promenama.
Koza koja svrbi i koja pece moze pokazati infekciju koja se nastanila na tom delu gde svrbi.

Slusajte vase telo
Telo radi punom parom kako bi doprineo potrebne materije organizmu i sve sto je potrebno za pravilan rad. On je nastelovan kao budilnik i zna sa mu je potrebno u kom trenutku i sta nije dobro. Slusanjem njegovih znakova mozete spreciti puno bolesti. Telo vam svakog dana salje znakove ako je sve u redu sa organizmom ili nije, samo je na vama da naucite da slusate telo i da prepoznate znakove koji vam on salje.

Voda i hrana
Da li ste znali da je voda jedan od najbitnijh elemenata covekovog tela? Svakog dana bi bilo preporucljivo piti 1,5l vode. Pored vode redovna pravilna ishrana bez grickanja izmedju obroka bogu pospesiti dobar rad vaseg organizma. Prema istrazivanjima 5 voca i 5 povrca na dan dovode do pravilnog rada i savrsene linije. Dorucak je jedan od najobavezijih obroka.

Pages