Sunce i koža: Kako se najbolje zaštititi


Leto stiže dunjo moja…. A sa njom ko kaže leto misli na vrućinu i na Sunce. Sunce je jako zdravo za nasu kozu jer je hrani vitaminom D, koji je jako potreban našem organizmu ali i samoj kozi.
 

Pored toga sto je sunce jako zdravo, znajte da može biti i jako veliki neprijatelj posle dugog izlaganja…. Opekotine od Sunca… Srećom ova vrsta opekotina nije opasna jel čim  koža zacrveni sam mozak vam naredjuje da se sklonite u hlad, ali znajte da opekotine Sunca mogu biti jako opasne pa cak dovesti i do 2 stepena opekotina.

Pronaći adekvatnu kremu za sunčanje 

Kako bi ste izbegli moguće opekotine Sunca, morate dobro izabrati vašu kremu za sunčanje. Svaka krema reaguje različito na tipove koze, ali od vas zavisi koju će te uzeti, jel sto vise provedete vremena na suncu to krema treba da bude jaca.

Osobe koje su osetljive na sunce

Osobe sa jako svetlom kožom 

Osobe koje imaju belu, mlekastu boju koze, sa pegicama I ridje osobe imaju suptilnost da budu jako osetljive na sunce. Oni poseduju stalno opekotine od sunca ili imaju antesedente koje su oboleli od raka koze.

Indice Kreme za sunčanje 

Kada idete do grada, u parku ili u setniji koristite kremu koja ima IN od 15-29. Ako pak idete na plažu, na sunčanje ili bilo koje mesto gde ste direktno ekspozicirani na suncu krema od 50 bi bila jako poželjna.

Osobe sa svetlom kozom 

Osobe koje imaju svetliju kozu, plavokose sa pegicama, većinom imaju male opekotine sunca ali I brzo potamne. Osobe sa ovakvom kozom nemaju toliko brige sa suncem. 

Indice krema za sunčanje

Ove osobe bi trebalo da koriste kremu kada izlaze napolje in od 6-14, Ako se bave nekim sportom od 30-50 ali ako idu na plažu ili na sunčanje preko 50 bi bilo jako poželjno.

Osobe sa idealnom kozom 

Osobe sa idealnom kozom su većinom osobe koje retko dobijaju opekotine sunca, iako imaju svetlu kozu. Ali cak I one bi trebalo da se čuvaju u zavisnosti koju aktivnost vrse

Indice krema za sunčanje

Ove osobe bi trebalo da koriste kremu kada izlaze napolje in od 6-14, Ako se bave nekim sportom od 15-29 ali ako idu na plažu ili na sunčanje od 30- 50 bi bilo jako poželjno.

Pažnja: cak i osobe koje imaju tamniju kožu moraju da se čuvaju

Krema od 30 bi bila jako poželjna tokom izlaganju suncu bilo napolju ili tokom sunčanja na plazi.

Svaka krema za svaki deo tela 

Pazite nije svaka krema za celo telo. Koristite kremu za lice a kremu u vidu spreja za telo. Bićete bolje i lepše zaštićeni.


A mi vam želimo lep godišnji odmor I lepo sunčanje na moru.

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages