Želite bebu? Evo kako sve počinje

To je to... odlučili ste da proširite porodicu i naprvite bebu. To je tako lepo, stvoriti nov život i odgojiti ga.


---ODLUKA---


Odlučili ste da podarite jedan nov život i time uvećate vaše porodično gnezdo. Iako za neke roditelje ova odluka zvuči kao dar sa neba, nekim roditeljima stvara mali strah. 
Pre nego što uplovite u more beba, porazgovarajte sa vašim partnerom/partnerkom, razgovor je ključni deo i najbitnija stavka za stvaranje porodice. 

Ako imate želju za stvaranje novog života, nemojte kriti tu zelju od njega ili nje i čekati da dodje samo po sebi, iskažite vaša osećanja i vaše želje, otvorite srce vašem partneru, možda je zelja obostrana. 

---DA LI SAM SPREMAN/NA---

Postati roditelj nije uzeti u obzir hladne glave, iako je najlepši osećaj koji čovek može osetiti, biti spreman za takav poduhvat je od jakog značaja.

Ni jedan budući roditelj nije sa sigurnošću spreman za začeće, ali postoje stavke koje mogu da pomognu o donošenju ove odluke.
Kao što sam rekao na početku, razgovor sa vašim partnerom je prva stavka o začeću, morate biti oboje spremni za takav poduhvat u fizičkom ali i u psihološkom smislu.

Da bi malo razgraničili sumnju spremnosti postavite sebi i vašem partneru pitanja koja se tiču vas ali i vašeg zajedničkog života:

"Kakvi roditelji želite da budete? Sem što ćete mu stalno govoriti da je slatko, šta ćete raditi sa detetom? Da li želite oboje dete? Kakva vam je finansjska situacija? Da li ste spremni na značajne promene u seksualnom životu?"

---SAVET OKRUŽENJA---

ISKUSNI RODITELJI

Da li u vašem okruženju postoje osobe koji su postali roditelji? 
Nemojte se stiditi da im postavite pitanja koja vas interesuju. Kako su već postali roditelji biće im jako zadovoljstvo da vam odgovore na sva vaša pitanja i da vam pomognu da što lakše donesete odluku o stvaranju novog života.


LEKAR- PRVI INTERLOKUTOR 

Danas je medicina jako napredovala na svakom polju, što se tiče vašeg slučaja možete se posavetovati sa savetovalištem, koji će vam na lak način pomoći da utvrdite da li ste zaista spremni za ovaj korak. Ako u vašem okruženju ne postoji savetovalište, vas kućni lekar je kvalifikovan za takav svrh razgovora.

Nemojte imati nikakav stid, lekar će i te kako razumeti vaš stav i sa profesionalnošću će odgovoriti na svako vaše pitanje ali i zajedničkim snagama utvrditi vašu spremnost za vašu bebu, ipak vas kucni lekar će vas pratiti zajedno sa ginekologom kroz različite etape trudnoće.

Dragi budući roditelji, nadam se da sam vam barem malo pomogao oko prvih etapa za stvaranje novog života.
Možete mi postaviti pitanja u komentaru odgovoriću vam sa zadovoljstvom.


Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages