Majcinska ljubav: ljubav za ceo zivot

Majcinska ljubav je prva ljubav koju osecamo od naseg rodjenja. Od prvog naseg udisaja, placa, pa sve do prvog kontakta sa majcinom kozom, ljubav se stvara izmedju dva tela. Majcinska ljubav nema granica i ona je bezkrajna.



Majcinska ljubav je prvo nasledstvo

Prva ljubav koju osecamo od naseg rodjenja je macinska ljubav. Ta ljubav je prenesena odmah po rodjenju velikom brzinom, i to se naziva nasledstvom. Majcinska ljubav nikada se ne zaustavlja, ona se prenosi s'kolena na koleno, sa majke na dete. Ljubav stiti dete tokom njegovor rasta, pa sve do adolescencije i odrastanja, gde ce on moci sam da prenese tu ljubav svom detetu. Majcinska ljubav je kao nevidljivi konac koji nas veze za nase majke i koji nekada ne moze biti isecen ma u kojoj situaciji bili.

Koja ljubav moze biti jaca od majcinske?

Nema ni jedne ljubavi koja moze biti jaca od majcinske, kao ni one koje je mogu zamentiti. Nazalost neke mame odu dalekim putem krila, ali nijedna druga osoba ne moze zameniti njeno mesto i pruziti ono sto je majcinska ruka pruzala tokom svoje egzistencije.
Majcinska ljubav je toliko jaka, da joj niko i nista ne moze stati na put a kamo li pokusati da razbije tu silu. Ljubav je toliko jaka da sila koja je stvorena izmedju majke i deteta, drzi ih jako cvrsto.
Kasnije kad dete poraste, ljubav koja je majka dala njelu, on ce znati kako da je prenese na svoje dete. Ali pored toga ostace ta konekcija izmedju deteta i majke, jel se ta konekcija nikada ne preseca iako dete raste, stvara svoju porodicu i pocinje nov zivot bez svojih roditelja.

Ne treba pomesati majcinsku ljubav i majcinski instikt


Kao sto sam rekao majcinska ljubav je nesto sto se stvara tokom rodjenja, prvi kodtakt majke i deteta stvara i veliku ljubav izmedju njih dvoje. Ovu ljubav ne mozemo da naucimo jel se ta ljubav stvara konekcijom izvedju dva bica.

Sto se tice majcinskog instinkta  to je vise psiholosko stanje osecaja da se nesto ne desi detetu. Nazalost ovaj instinkt ne postoji, jel je on primecen samo kod zivotinja. Majke nazivaju ovaj instikt kao osecaj kada njihovo dete nije dobro, sto u stvari ljubav koja ona oseca prema njemu.

Sigurno ce te reci " ja osecam svoje dete". Naravno da svaka majka oseca svoje dete kada nije dobro ili kada mu nesto treba, ali to nije instikt vec raspoznavanje bebinog placa, sto nas opet dovodi do majcinske ljubavi prema svom detetu.

Nemam osecaj ljubavi prema svom detetu posle porodjaja


Nema razloga za brigu, majcinska ljubav nije sistematska. Ne mora da se stvori domah po rodjenju. Znajte da spole porodjava Vi ste iscrpljeni, umorni i pretrpeli ste veliki fizicki napor, takva reakcija je normalna.
Ako u datom trenutku posle porodjaja ne zelite da vidite dete, recite odmah doktoru, on ce vas razumeti, potrebno vam je vremena da se saberete. Doktor ce vam doneti kasnije bebu a vi ce te biti presrecni sigurno. Majcinska ljubav se stvara vremenom a ne naporom.

Neke mame imaju teske odnose sa svojom decom ne zato sto nemaju osecaje, vec zato sto su one same imale probleme tokom detinjstva. Nemojte misleti da su roditelji te mame bili losi roditelji, to je vise u hormonskom problemu koji nije uspeo da stvori odnos sa roditeljima.
Zbog toga takvim mamama treba vise vremena za stvaranje konekcije sa svojim detetom ali s'vremenom konekcija se stvara i ljubav postaje bezkrajna.

Nekoliko citata o majkama:


  • Majke se radjaju u istom trenutku kada i deca. Ona pre toga nije postojala. Zena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nesto potpuno novo. RAJNEESH

  • Kada razmisljate o zeni svojeg zivota, dozvolite i majci da konkurise za to visoko zvanje. DUSKO RADOVIC

  • Muskarac ima samo jednu sigurnu ljubav- ljubav svoje majke. VIKTOR IGO (NE HUGO)

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages