Ljubav: Kada srce bude povredjeno

Svaka osoba ima svoju definiciju slomljenog srca. Neke osobe to prihvate lako i odmah predju na nesto drugo, dok ostale osobe to preleze jako tesko i potrebno im je puno vremena.



Kako prepoznati slomljeno srce?


Slomljeno ili povredjeno srce od strane voljene osobe je teko za podneti. Osoba se u tom trenutko oseca jako tuznom, usamljenom, sve dok jednog dana ne prestane jednostavnim gubljenjem osecaja prema toj osobi. Ovo je normalna reakcija organizama koja zeli zastiti osobu i njene osecaje od tuge i loseg psihickog stanja.

Kada osoba pocinje da se uspravlja i izadje iz tog loseg stanja dolazi do gruge faze: Mrznje. Mrznja prema osobi je sasvim normalna pojava i uporedjuje se zajedno s'ljubavlju. Mrznja se pojavljuje jedino ako je ljubav prema toj osobi bila jaka i iskrena.

U kom slucaju da nismo voleli tu osobu iz sveg srca, onda ne mozemo pricati o mrznji, vec o nekom osecaju razlicitiosti izmedju dve osobe.

Slomljeno srce posle raskida i napustanje


Postoje osobe koje jako strahuju od napustanja i raskida sa voljenom osobom. Ovu reakciju je potrebno razumeti i ne kritikovati jel osobe sa ovoim osecajem su jako dobro diskutabilne. Ustvari osobe koje se plase napustanja su osobe koje su vec dozivele tako nesto, sto moze biti oznaceno u detinjstvu, adolescenciji ili dok su bile u vezi.

Osobe sa ovim osecajem stvaraju svoj neki svet zastite, i stalnim misljenjem o napustanju spremen su da one prve napuste voljenu osobu nego mislima da ce ta osoba napustiti njih.

Kao sto sam rekao ovo je sve diskutabilno jer ovakve osobe su nekada bile u vezi gde su imale potpuno poverenje u svoje partnere i od jednom su bile napustene. Od tada ove osobe se plase da se to ponovo ne desi i da ne iskuse ponovo taj bol koje su vec osetile u svom srcu.

Slomljeno srce posle odbijanja


Biti odbijen od strane osobe kojoj iskazujemo svoja osecanja moze biti jako bolno ma bilo koliko godina imali. Bili adolescenat ili odrasla osoba, reci jednoj osobi da osecate nesto vise prema njoj a ona vas odbije moze biti jako bolno, jos vise ako imate jako velike osecaje prema toj osobi.

Biti odbojen moze dovesti do gubitka poverenja u samog sebe i moze dovesti do teskog vracanja u norlaman zivot.

Potrebno je razumeti u ovoj situaciji da nije krivica osobe kojoj ste iskazali vasa osecanja. Ako ste u kom slucaju odbijeni ne treba staviti sebe u pitanje, jednostavno ta osoba vas vidi drugacije nego sto vi vidite nju. Potrebno je u tom slucaju nastaviti dalje, i ne gubiti samopuzdanost.

Slomljeno srce posle izdaje


Biti izdan od strane osobe koju volimo moze biti najaci udarac koju neko moze osetiti. Najveca izdaja  u jednoj vezi je prevara. Saznati da nas partner ima drugu osobu je jak udarac za osobu u celim njenom integritetu i ceo svet se rusi.

U ovom trenutku postoje dve solucije:

  • Prihvatiti prevaru svog partnera ako se iskreno kaje, i nastaviti dalje. Ovoj soluciji je potrebno mnogo strpljenja jel poverenje prema voljenoj osobi je potpuno izgubljeno. Potrebno je sve izgraditi iz pocetka. Morate pripaziti da ako prihvatite vracanje vasem partneru da se ne radi o navici ziveti snjim vec da ima takodje i ljubavi.
  • Druga solucuja je naravno raskinuti sve odnose sa osobom. Ako se odlucite na ovu soluciju, morate znati da morate nastaviti zivot dalje. Bice tesko neko vreme, ali morate uzeti svoj zivot u ruke i ici glavom gore. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages