8. namirnica koje mogu zaustaviti 8. tipova bolova


Cim osetimo neku bol prvu stvar koju uradimo je da popijemo lekove protiv bolova, ali da li ste znali da neke namirnice mogu smanjiti prirodno bolove.



Misicni spazam i grcevi:
Stalno imate grceve u nogama, usred noci ili tokom fizickih aktivnosti? Probajte sok od paradajza, on ima puno minerala u sebi koji ce smiriti i nahraniti misice.

Bol u grlu:
Najbolji prirodni lek protiv bolova u grlu je itekako caj od nane. Caj zbog svoje topline smanjuje iritaciju grla dok nana unistava bakterije koje su se tu nastanile.

Urinarne infekcije:
Amercika borovnica ima jako prirodno dejstvo protiv urinarnih infekcija. Ukoliko imate infekciju jedna saka borovnice ili sok mogu da daju jako pozitivne rezultate. Stavise borovnica je dobra za krv.

Upala misica:
Najbolji lek za upalu misica je kurkuma. Kurkuma ima dejstvo antioksidanta koji sprecava upalu misica i stiti od pojavu raka u organizmu.
Probajte da ga koristite svakodnevno u ishrani.

Bolovi u zglobovima:
Beli luk je pravi prijatelj kod bolova u zglobovima.  Probajte da koristite ulje belog luka. Prokuvajte 6. cesnja belog luka sa jednom soljicom maslinovog ulja. Ostavite da odstoji 10. minuta, i iscedite ulje. Mazite na bolnom mestu.

Zubobolja:
Ko podnosti zubobolju? Niko. Najbolji lek protiv zubobolje je karanfilic. Probajte ili da zvacete ili da stavite karanfilic na samo bolno mesto. Njegovo anestezijsko dejstvo smanjice zubobolju. Naravno morate izdrzati njegov ljutkasti i jak ukus.

Pecenje zeluca:
Jabukovo sirce smanjuje pecenje zeluca. Jabukovo sirce smanjuje kiselinu u zelucu kao i sekundarne bolove. Koristite a u salati.

Glavobolja:
Caj od kore vrbe je prirodni aspirin kod glavobolje. Njegovo dejstvo je naucno dokazano. Koristite ovaj caj uz savet lekara ili farmaceuta.


Pages