Koliko je popodnevna dremka zdrava?


Znate onaj osecaj kada vam se prispava posle dobrog jela ili kada se vratite s’posla? Kako dremka utiče na vaše zdravlje

Prirodni lek protiv insomnije

Stres, sekiracija, posao, loše misli izazivanja tanje insomnije gde mozak ne može da ideje u san. Svake večeri kada legnete da spavate imate “recku” prema svom snu. Ako odete na popodnevnu dremku koja en treba da traje više od 30. minuta, nadopunicete san koji niste imali tokom večeri a i to vam može pomoći kod resavanju insomnije.

10 minuta je sasvim dovoljno
Dremka na 10. minuta je bolja od one od 5. ili 30. minuta. To će vam dati energiju, odmoriti oči i odmoriti sistem. Bićete sveziji i spremni da nastavite dan.

Bioloski sat
Naučnici su dokazali da čovekov organizam ima svoj sopstveni sat. Sat je programiran tako ga izmedju 13h i 14h telu je potrebna mala dremka. Poslušajte svoje telo u odremajte 10. minuta.

Dremka stvara produktivnost i koncentraciju
Ne znam da li ste mogli videti ali Kinezi spavaju popodne. Ne samo da bi se odmorili već zato sto dremka odmara mozak i stvara bolju produktivnost ali i koncentraciju. Velike svetske firme su se prilagodile ovom nacinu cuvanju zdravljs svojih radnika.

Kada je pravo vreme za san

Kako bi ste imali kvalitetan san, potrebno je barem 30. Minuta pa do sat vremena da prestanete sa korišćenjem telefona iki bilo kog svetlećeg uredjaja koji emitira plavo svetlo. Probajte da idete u krevet u isto vreme svake večeri. Naučnici tvrde da pravi san treba da traje 7-8 sati. Sto je osoba starija to njen organizam traži manje sna, nekih 6 sati.

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages