Devet losih navika koje crpe vasu energiju


Najbolji nacin da poboljsate vasu kreativnost i time poboljsate energiju tela je da izbacite sve ono sto vas moze oslabiti tokom dana. Ovde cete naci 10. losih navika koje skoro svi korisitmo i koje nas znatno oslabljuju.


1. Brinuti zbog necega sto ne mozemo da kontrolisemo
Naravno bice teskih stvari koje ce se desiti u nasim zivotima. Ali ako se brinemo zbog necega sto nazalost ne mozemo promeniti ne znaci nicemu.
Naravno neke zakljucke ne mozemo promeniti, ali znajte da mozete promeniti ono sto ce se desiti posle. Naravno u pocetku ce biti tesko ali kada izbacite iz sebe taj tuzan osecaj, energija u vasem telu ce se povratiti i mocicete da nastavite dalje.

2. Biti perfekcionista
Nista na ovom svet nije perfektno. Nemojte dozvoliti da vas perfekcionizam obuzda, umesto toga izaberite bitku. To ce osloboditi energiju vaseg tela i povecati vasu motivaciju da se suocite sa drugim problemima.

3. Biti usisan problemima ostalih
Znate, svi smo mi ljudi, kada se osecamo lose prvo sto uradimo je da pozovemo prijatelja koji ce nam biti rame za plakanje, ali da li ste znali da to moze lose uticati na vas. Prema istrazivanjima dovoljno je 20. minuta slusanje jedne osobe koja se zali da bi se i vi posle osecali u istoj situaciji i sa istim osecanjima. Postoje i oni koji misle samo negativno, takvi vam nisu potrebni, budite pozitivac jel tu se najvise cuva energija.

4.Pomoci osobama koje ne zele pomoc
Ako neka vama draga osoba prolazi kroz tezak period vi cete naravno biti tu da joj pomognete. Nazalost pomoci osobi koja je u depresiji ili koja je u losem periodu a ona ne zeli da joj pomognete iscrpljuje samo vasu energiju. Razgovor i samokontrola vaseg organizma je nabolji nacin da pomognete drugi osobaama.

5. Obracati paznju na reci drugih upucenim vama
Da li vam se nekada desilo da dobijete poruku ili poziv od neke osobe i milsite da se dere. Ako nema razloga za dranje, potreno je samo pustiti osobu da izbaci svoj jad i potom mozete lagano popricati snjim.

6. Provesti vreme sa osobama koje vas spustaju
Svi mi volimo biti okruzeni osobama i drustvom ali zamislite da jedan od vasih drugova radi popularnosti pocne da vas spusta i da vas ismejava. Zbog toga je potrebno biti okruzen osobama koje su drustvene i koje vole zabavu bez da se "prave vazne samo zato sto zele da budu popularne".

7. Ne baviti se sportom
Svakoga dana sport je obavezan, makar lagano trcanje. Ajde obujte partike  i na trcanje dva kruga. Sport regenerise telo i daje mu energiju. Jutarnja gimanstika ili lagano trcanje spremice telo za dan i tako cete biti u potpunoj formi.

8. Ostati u proslosti
Zapoceli ste novi zivot ali dalje mislite na onu proslost koja je daleko iza vas? Potrebno je pogledati unapred i ne vracati se nazad. Ako ostanete u proslosti i misite na ono sto se desilo a ne mozete promeniti, nastavite dalje i promenite buducnost.

9. Ne znate da kazete NE!
Sve prihvatate lake ruke, uvek kazete da ma bilo sta da vas neko pita. To crpi veliku energiju jel nemate vise vremena za sebe. Pomogni njemu, njoj, dodaj ovo, ono, uradi ovo ili ono... a gde ste vi? Naravno lepo je pomoci osobama koje se nalaze u nasem okruzenju ali je nekad potrebno i da one same odluce da se brinu o sebi a ne uvek u svakom trnutku da se oslone na vas.


Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages