Kavijar od patlidzana


Vreme pripreme: 20 minuta
Posluga: 4 osobe
Tezina: lako


Za pripremu je potrebno:

° 3 patlidzana
° 2 sitna crna luka
° kasika ulja
° so i biber


Priprema:

°°° Zagrejte rernu na 180°C. Patlidzane obrisite krpom i stavite ih u odgovarajucu posudu koja moze uci u rerni. Poredjajte neoljustene patlidzane i pecite ih dvadeset minuta.

°°° Nakon dvadeset minuta izvadite patlidzane iz rerne i pokrijte ih krpom 10. minuta kako bi omeksale. Nakon 10. minuta oljustite patlidzane.

°°° Dok su jos vruce, stavite ih u blender zajedno s'lukom i uljem. Izblendirajte. Nakon toga dodajte po ukusu so i biber. Izblendirajte jos jednom dok ne dobijete ujedinjenu smesu.

°°° Kada se kavijar ohladi, mozete ga posluziti sa hlebom ili sa hladnim mesom.

PRIJATNO!

Pages