Kako coca-cola reaguje na nas organizam


Koka kola ili doslovno "Coca-cola" je jedno od napoznatijih gaziranih pica koji postoje na svetu. Koka-kola je neizbezno pice koje kozumiramo kada smo zedni, posle obilne hrane ili u drustvu.


Verovatno se pitate kako koka kola deluje na vas organizam posle popijene jedne case. U ovom clanku cu vam detaljno objasniti njeno delovanje.

Popili ste konzervu od 33cl koka kole evo sta ce se desiti:

20 MINUTA nakon konzumiranja:
Secer neverovatno skace u organizmu. Pankreas luci insulin koji ce pretvortiti sve te secere u mast. Organizam zna kako da se izbori sa mastcu ali tesko sa secerima zbog toga je uloga pankreasa jako bitna.U normalnom stanju, jetra je ta koja uzima secer i koja se zbrinjuje o njemu ali posto ima premnogo secera pankreas mora da pomogne.

40 MINUTA nakon konzumiranja:
Jetra izbacuje glukozu u krvi koju je cuvala do sada. Kafein koji se nalazi u koka- koli povecava arterijalni pritisak. Pet minuta nakon toga telo stvara dopamin koji stvara osecaj zadovoljstva.

60 MINUTA nakon konzumiranja:
Nakon 60. minuta secer drasticno pada u organizmu. Vas organizam gubi energiju, naravno vi to ne osecate, ali da li ste znali da kod nekih osoba koka- kola moze izazvati jaku slabost koja moze biti fizicka ali i psihicka.

Nakon 60. minuta od koznumiranja:
Svi ovi osecaji nestaju, organizam se izborio da dodje u prvobitno stanje ali vama se i dalje pije koka-kola. Naravno ako uzmete jos jednu casu, proces ce nastaviti da se obnavlja i vas organizam ce opet poceti porbu sa secerima.

Iako sam vam dao sve ove bitne informacije, koka-kola ce i dalje biti na svim trpezama. Umesto koka kole, zbog cega ne probate neki prirodni sok, koji cete naravno napriviti sami, jel neznam da li ste znali ali cak i prirodni sokovi koji se nalaze u prodavnicama, puni su secera i ostalih hemijskih jedinjena koji nisu dobri za nas organizam. Sokovnik, nekoliko jabuka i dobicete pravi sok koji ce vam samo doneti potrebne vitamine, koji su neophodni za pravilan rad organizma.

Pages