Savrsen risotto pirinac sa graskom i parmezanom

Vreme pripreme: 20 minuta
Posluga: 4 osobe
Tezina: lako


Za pripremu je potrebno:

° 250g pirinca
° 250g graska
° 100g parmezana
° 1 crni luk
° 100g margarina
° 1/2 l kokosje supe
° 1 lorovov list
° so i biber

Priprema:

°°° Iskeckajte sitno luk i proprzite ga sa 50g margarina sve dok ne dobije kristalnu boju.

°°° Dodajte grasak, jednu kasiku kokosje supe, promesajte i ostavite da prokrcka nekoliko minuta. Dodajte pirinac i dodajte jednu kutlacu supe.

°°° Posolite i pobiberite smesu i dodajte lorovov list.

°°° Kada pirinac upije sok, dodajte jos dve kutlace supe sve dok se pirinac dobro ne skuva i ne postane mekan.

°°° Kada se pirinac dobro skuva, dodajte parmezan i ostatak margarina i mesajte delikatno sve dok smesa ne postane sjednacena.
Preporuceno je jesti dok je jos vruce sa po mogucnosti nekim sosom po zelji.

PRIJATNO!

Pages