Hand Spinner : Stara igra specijalno za Autisticnu decu postala je jaka senzacija

Danas ćemo dragi moji pričati o nečemu sto je obuhvatilo ceo svet : Hand Spinner-u.
Ali čekajte , sigurno se pitate kakve veze ima Hand Spinner sa medicinom?
 

Hand Spinner je u stvari baziran na medicinskom polju. Njegova prvenstvena funkcija je pomoći Autističnoj deci I ona koja su hiperaktivna da lokalizuju svoja mišljenja na njega I tako savladaju stres.

Šta je u stvari Hand Spinner?

Hand Spinner je kao jedan mali točkić sa tri nastavka, koji se vrti oko centralne ose. Na svakom nastavku postavljena je tezina koja omogućava Hand Spinneru da se brze okreće. Sada postoji i gadzet u razlicitim bojama, onaj koji svetli i razlicitim formama.

Medicina i Hand Spinner

Ovaj mali gadzet je rodjen u Americi 90’ ih godina i koristio se god dece koja su autistična i hiperaktivna.

Ideja ovog gadzeta je da se Hand Spinner drži izmedju dva prsta i da se okreće kako bi okupirao svoje ruke.
Ne samo sto je interesantno gledati kako se vrti, već ima mogućnost da kanalizuje stres kod nekih osoba i donese smirenost u datom trenutku.

Ovaj gadzet je jako povoljno uticao na osobe koje kanalizuju svoje stresove na razlicitim predmetima : grickanje noktiju, hemijskima i svim mogućim varijantama radnja rukom u vreme nervoze.

Preokretljivost Hand Spinnera 

Danas Hand Spinner je prava atrakcija svim osobama na svetu. Koriste ga mladji pa cak i stariji, à povest svega počeli su na internetu da se pojavljuju i trikovi sa kojima neki znaju da vladaju.

Da se pohvalim ja znam da držim Hand Spinner jednim prstom dok se vrti.

Da li stvarno pomaže? 

Kao sto sam već rekao gadzet je napravljen za decu koja su Autistična i hiperaktivna, kako bi kanalizovali svoju energiju.
Po meni ovaj gadzet stvarno pomaze da kanalizujete energiju u rukama i smanjite stres. Upravo vrtim Spinner dok vam pišemo…

Zabranjen u nekim školama 

Od kako je dospeo u prodavnicama, gadzet je postao svetska atrakcija. Im aga svugde i na svakom mestu, ali većinom ga koriste deca.
Od nedavno neke skole u svetu su zabranile korišćenje ovog gadzeta ne zbog zdravstvenog nego ekonomičnog smisla. Iako je Spinner tih i ne pravi buku ako jedno dete ima ovaj gadzet u učionici, sva ostala deca gledaju kako se vrti sto ih jako dekoncentise. Kako bi bilo legalizacije izmedju svakog deteta u skoli, neki nastavnici su zabranili korišćenje tokom casa i odmora.

Ja bih želeo samo da kažem da Hand Spinner ostaje gadzet koji treba ostati kao vrsta anti stresa ali i za zabavu kao i za igru.

Povrede tokom igre

Finger Spinner je obisao ceo svet i postao je jedna od navecih igracaka za decu ali i za roditelje. Kako se igracka razvijala poceli su da se pojavljuju i nezeljeni effekti na tu igracku. Na internetu se mogu naci puno video amatera koji "bustuju" spinner kako bi se brze okretao, nadogradjuju mu delove pa cak i ugradjuju ostre predmete.

Zaglavljen prst

Spiner ima tri dela, svaki deo sastoji se okrglastog oblika tegova u kome se nalaze rupice. Ako date malom detetu igracku on ce sigurno pokusati da stavi prst u jednu od tih rupica i zaglavice prstic, sto moze doci do otoka, crvenila, prekid cirkulacije u prstu i jakog bola.
Ako se nadjete u tom slucaju, odmah stavite led na prst koji ce smanjiti otok. Mozete nasapunjati prst i neznim pokretima PROBATI izvuci spinner. Ako ne uspete javite se pod hitno lekaru bez cekanja, naravno sa ledom na prstu.

Malumni video zapisi

Izrazio bih se jos grdje ali ostacu pribran. Na internetu kruze video zapisi gde osobe kace ostre delove na spinneru i kako bi ispale face i uspeli u svom bednom zivotu zaustavljaju finger prstima koji su prethodno jako zavrteli. Njihova zelja je da se dobro poseku samo da bi ispali face.

Postoji i tipovi snimaka gde osobe vrte spinner pomocu gaznog vazduha, samo zaborave na jednu stvar: da spiner sto je brzi, to je opasniji i moze da odleti pravo u lice ili bio koj deo tela.

Pazite na bebe

Spinner ima delove koji se mogu odvojiti. Neki roditelji daju bebama ovu igracku, kako beba istrazuje svet svojim ustima, ona stavlja spinner u usta, dovoljno je da se jedan deo otkaci i beba moze da se ugusi.

Hand spinner ne preporucujem deci mladjoj ispod 7 godina.
Roditelji koji ipak zele da daju ovu igracku svom detetu moraju biti jako obazrljivi dok se deca igraju. Nemojte nikada ostavljati dete samo sa ovom igrackom jel je dovolja sekunda da od igre dodje do povrede.

4 komentara:

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages