Svaka namirnica za svaki organ!

Da li ste primetili da neke namirnice prosto izgledaju slično kao neki organi u našem telu, pored toga sto imaju isti oblik, doborovoljno utiču na svoje srodnike.

Orah

Orah je sličan ljudskom mozgu, desna i leva hemisfera. Savijanja i ride koje su vidljive na njemu izgledaju poput samog ljudskog mozga, onakvog kakvog mi posedujemo. Nije ni čudno da se orah zove «hranitelj mozga». Orah ima veliku količinu omega 3- masnih kiselina koji poboljšavaju nivo rada mozga.

Skorašnje studije su dokazale da orah skida naslage koje su sačinjene od proteina, i koje se talože na mozgu što izaziva Alzajmerovu bolest.

Avokado

Kada pogledate formu avokada dobijate izgled same materice, sto je i asocirano na njegovoj blagosti ovom reproduktivnom ženskom organu. Avokado sadrzi vitamin B9 koji sprečava servikalnu interaepitalnu displaziju, koja može dovesti do karcinoma. Jedna istraživanja su pokazala da ako zena jede svake nedelje po jedan avokado, ona balansira hormone i smanjuje rizik kancera jajnika i grlica materice.

Paradajz

Isecite paradajz na dva dela pogledajte iznutra, uočiće te da postoje dve komore koje su slične srcu.
Likompen koji paradajz sadrzi smanjuje drastično srčane probleme. Ako pomešate paradajz sa malo ulja ( maslinovo, avokadovo) povećaće te delotvornost Likompena za cak 10 posto.

Celer

Veliki listovi celera podsecaju na samu kost. Ova namernica je jako dobra za učvršćenje skeleta. Celer sadrzi veliki nivo silicijuma koji spada u strukturu same kosti i koji daje još veću jačinu i zdržljivost kostima.
Druga sličnost izmedju celera i kosti je da oboje sadrže 23% sodijuma. Ako nemate dovoljno sodijuma u krvi, organizam ce ga izvuci iz kostiju sto će ga znatno oslabeti, zato celer u ruke i prijatno.

Šargarepa

Isecite šargarepu i videće te da liči na oko. Šargarepe su prepunjene vitaminima et antioksidantima kao na primer beta karoten koji radikalno smanjuje rizik od degeneracije makule. Prvi uzrok gubljenja vida kod starijih osoba.
Šargarepa smanjuje rizik katarakte.

Batut ( slatki krompir)

Slatki krompir ima oblik pankreasa koji utiče samim tim na taj organ. Kao i šargarepa, slatki krompir u sebi sadrzi beta karenten koji štiti kozu i sam pankreas od razlicitih spoljašnjih napada. Pored toga on pravi balans glicemije kod dijabetičara i smanjuje rizik kancera ali i starenja.

Pomorandža

Pomorandža ima izuzetan izgled kao grudi kod zena. On je zdrav ne samo za grudi već i za limfe koje se nalaze u samim grudima ali i oko njih.

Groždje

Da li znate koji je najmanji organ u plućima? ALVEOLE. To su mali dzepici koji se pune i prazne vazduhom kako bi doveli kiseonik do krvi a izbacili ugljen dioksid iz organizma. Ovo voće može smanjiti drastičan nivo raka pluća. Groždje sadrži takodje jednu supstancu koja se naziva proantociznidin, koji smanjuje astmu kod asmatičara.

Crni luk

Crni lik liči na same celije u našem organizmu. On čisti sve sto celija izbaci tokom svog cikla života a ujedno i cisti oči jel vas tera da plačete kada ga čistite.


Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages