10. namirnica koji skracuju glad i ne goje


Znate onaj osecaj kada pojedete zadnji zalogaj i kada se pitate " da li cu se ugojiti"? Da li znate da postoje namirnice koje mozete jesti, a koje vam nece dodati visak kilograma.


Krompir
Iako krompir izgleda kao nešto sto goji on je jako niskokaloričan (92kcal na 100g). Možete ga koristiti kao salatu, u rerni ili pire. Naravno biće dobar za liniju sve dok ga ne pretvorite u pomfrit.

Banana
Banana je jedna od najboljih voćki za nas organizam. Lako se vari i ima svega 70kcal. Dobra je za doručak ili iza užinu.

Ovasne pahuljice
Ovasne pahuljice su najbolje za doručak. Čim ih pojedete one se naduju u stomak i zasite vas. Sadrže svega 68kcal na 100g.

Crveni pasulj
Crveni pasulj sadrzi veliku količinu vlakana kao i minerala. Crveni pasulj je kranovi tako da se brzo zaštitite. On sadrzi svega 95kcal na 100g.

Jabuka
Jabuka kao i crveni pasulj sadrzi vlakna i minerale. Svega 75kcal na 100g daće vam potrebne vitamine a stime neće biti opasna po vašoj liniji.

Jaja
Jaja je jako bogat proteinima ali i gvozdjem. Pored toga sadrzi samo 75 kcal po jajetu.

Belo meso

Belo mesto ima puno proteina a malo masnoće. Iako se radi o mesu ima malo kalorija (120kcal na 100g) ali može lako da vas zasiti. Naravno nemojte ga prziti na ulju.

Riba
Riba kao na primer Bakalar je jako dobra i za zdravlje ali i za liniju. 90kcal na 100g moze zasititi jel je bogata proteinima.

Beli sir 0%
Beli sir je bogat vodom i proteinima. Lako ce vas zasititi ali nece dodati kilazu. Ima svega 45kcal na 100g.

Kokice
Kako ne zavrsiti ovu listu sa onime sto svi mi volimo. Kokice. Kokice su jedine grickalice koje ne goje a mozete ih jesti koliko hocete. Sadrze puno vlakna koji su jako dobri po nasem organizmu, naravno pod uslovom da ne preterujete sa soli ili secerom. 

Mali savet
Ako zelite da odrzite svoju liniju i time se ne ugojite jedite tri obroka dnevno. Dorucak je obavezan iako vecinu nas ne uzima dorucak. Izbegavajte da grickate izmedju obroka. Umesto cipsa uzmite jabuku ili bilo koje drugo voce. Osobe koje zele da smrsaju, potrebno je potrositi vise kalorija nego sto ih uneste. Dijete koje mozete videti na internetu imaju u vecini slucajeva "JOJO" efekat. Nemojte izladjivati vase telo, time mozete samo narusiti svoje zdravlje.

Pages