10. stvari koje nisu tacne vezano za vase telo


Decenijama neke stvari vezano za telo kruze od kolena do kolena i od generacije do generacije,koje naravno nisu tacne. Danas cu vam objasniti neke kao i razlog zasto nisu tacne.


Uraditi U jezikom je genetički
Sigurno vam se desilo da vi ili neko od vaših drugova ne može uraditi U jezikom. Neki govore da je to čista genetika i da samo osobe sa specijalnim genom to mogu učiniti. Naravno to nije tačno, nije genetika već je to naučeno. Vezbanjem svako to može uraditi.

Biti ispred televizora može pokvariti oči
To smo svi čuli barem jednom. Nekada su televizori bili kao jedan ogromna kutija, koja je zracila toliko jako da je stvarno kvarila oči, danas plazma televizori ili tanki televizori nemaju zračenje kao nekadasnji. Tako da je ovo netačno. Oci naravno od prevelikog gledanja mogu da se umore ali ne i da se pokvari vid.

Nokti i kosa nastavljaju da rastu posle smrti
Ovo je potpuno netačno. Organizam posle prestanka rada srca, smrti mozga sve staje tako i rat noktiju i kose. Kada osoba umre njeno telo pocinje da se “suši” sto dovodi do aspekata dužije kose i noktiju.

Zdravi zubi su uvek beli
Prirodna boja zuba je žuta. Naravno pitate se zašto neke osobe imaju bele zube koji sijaju. Odgovor je jednostavan, svaka osoba je različita, pa tako i zubna gledj. Kod nekih gledj je bledja kod nekih tamnija, sto je bledja svetlost se bolje odbija sto dovodi do velikih zuba. Ali ako zubi nisu blistavo beli ne mora da znaci i da nisu zdravi. Proverite kod stomatologa.

Voditi ljubav pre fudbalskog meča nije poželjno
Nekada davno treneri fudbalskih timova zabranjivali su igracima da imaju seksualne odnose dan pre meca, inace nece biti jako dobri igraci. Naravno to nije tacno stavise , igrači imaju veće performanse akoimaju odnose pre meča, da da naučno dokazano.

Koristimo samo 10% našeg mozga
Kada bi smo koristili samo 10% mozga onda bi jedan deo bio “prazan”.
Mozak se razvija pomocu moždanih ćelija, sto više učimo to mozak stvara konekcije pomocu mozdanih ćelija, a moždane ćelije ima u celom mozgu. Stavise skanner je pokazao da čovek korsti svaki deo mozga u razlicitim situacijama sto znaci da koristimo vise od 10% mozdanih sposobnosti. 

Srce je sa leve strane
Srce se nalazi u sredini, ispod sternuma i iznad dijafragme, a ne na levoj strani.

Možemo se razboleti od promaje
Znate onu staru " pomeri se duva vetar, razboleces se" naravno ta stara poslovica ne vazi. Ako promaja ili vetar ne nose viruse sa sobom ne možemo da se razbolimo.

Progutati zvaku je opasno
Ako progutate zvaku ostace 7. godina u vašem organizmu.... netačno. Ako organizam ne svari zvaku dobro svi znamo gde će izaći, ali ipak nemojte je gutati.

Puckanje prstiju izaziva artrozu

Puckanje prstiju dolazi kada baloncici u kojima se nalazi gas koji se nalazi izmedju prstiju “pukne”. Ovo neće izazvati ukocenost prstiju ili bilo koju bolest ali pazite da se ne povredite tokom puckanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages