10. stvari koje tata treba da zna pre porodjaja


Vašoj ženi je na samom porodjaju potrebna jako velika podrska sa vase strane, ali kako bi vas to bolje upoznali sa tim trenutkom Moj Kucni Lekar ce vam objasniti 10. stvari sa kojima se mozete suociti tokom porodjaja.


            1.         Ako dodjete u bolnicu i trudovi su lažni
Ok, vratite se kući smireno, nikako nemojte reci svojoj partnerki tipa znaš rekao sam ti ili eto dosli smo za džabe. Jednostavno beba ne želi još da izadje.

            2.         Žena psuje tokom porodjaja
Dešava se da zbog bolova i neispavanih noći žena počne da psuje... posebno vas, nemojte to uzimati za ozbiljno, iako je vasa supruga malo nervozna, budite uz nju.

            3.         Porodjaj je počeo, supruga vam stiska ruku.
Ponekad dok se mame porodjaju, imaju želju da stisnu nešto sto im će dati potpora za guranjem, ako je u tom trenutku vasa ruka, sve dok možete izdržati dobro je ali ako osetite preveliku bol, nežno skinite maminu ruku i postavite o krevetu, krevet će više izdržati nego vi, ali budite sigurni da održavate fizički kontak s mamom, stavite vašu ruku na zadnjem delu maminog vrata.

            4.         Doktori će vam možda reci da joj držite noge
Naravno može čak i to da se desi, sve zavisi kako je mama smeštena i da li ima drzace nogu na krevetu ili ne.

            5.         Beba možda nece izgledati kao na reklami
Tate beba čim izadje napolje njena glava neće biti oblina već malo izbubcena sto je sasvim normalno, naravno biće i krvava ali sve je to normalno a već ćete čuti i njen prvi plac.

            6.         Beba ne plače
Ponekad beba ne zaplače odmah čim izadje napolje zbog toga je doktor malo ustine ili Je masira kako bi zaplakala. Prvi plac je bitan zbog toga sto širi pluća i puni ih kiseonikom.

            7.         Mama se poradja dva puta
Da lepo ste procitali mame se poradja ju dva puta, prvi put izlazi beba a drugi put posteljica ( vrecica u kojoj je beba bila 9. meseci

            8.         Mama samo spava
Porodjaj je jako iscrpljivi proces sto će biti potrebno mami da se malo odmori. Iako je mama umorna znajte da će uvek imati vrmemena za svoju bebu ali... i vi ste tu... budite 100. korisni.

            9.         Naučite da delite mamu
Svih ovih godina vasa supruga je bila samo vasa.... ali više ne, sada će te je deliti sa vašom bebom :)

            10.         Bićete odličan tata

Naucicete šta znaci tata. Biti uvek tu za svoju bebu i deliti puno ljubavi. Tata je cool !

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages