Moja beba vristi kod pedijatra


Strepnja svih roditelja je dan kada treba da odu kod pedijatra na pregled. Kako ce se beba ponasati, da li je sve u redu? Takva pitanja stalno kruze mislima roditelja. Naravno pregledi su obavezni kako bi se kontrolisao pravi razvoj bebe.
 
Ovo je malo stresna situacija kod beba sto moze dovesti do jako velikog placa. Naravno ako beba plače to ne znaci da joj doktor izaziva bol, već svaka beba ne voli manipulacije od strane lica kojeg ne poznaje.

Ali, da li ste znali da postoje solucije koje vam mogu pomoći da smirite bebu. Ja cu vam navesti neke.


Place zato sto ne želi da lezi na ledjima
Od početka 6. og meseca beba pocinje da se okreće, više joj nije interesantno da bude na ledjima pa daje sve od sebe da se okrene na stomak, sto će dalje dovesti do puženja. Beba kad dođje kod pedijatra mora da bude u ležećem položaju na ledjima, može da počne da plače. Budite pored nje i mazite je.
Kako bi sto brze proslo obucite bebu u odeću koja se lako skida, tako će manje vremena proći od skidanja stvari pa do pregleda.
Kada se pregled završi uzmite je u naručuje, smirite i tek nakon toga ako imate pitanja, postavite ih pedijatru.

Beba se plasi stranaca
Vec od 8. meseci beba raspoznaje lik osobe. Naravno neće spoznati onaj lik pedijatra sto će je uplašiti. Naravno pocece da plače. U ovom slučaju primeticete i sami da doktor priča bebi sa velikim osmehom, ima razloga za to, beba se oseća smirenije jel oseća da nema razloga za strah. Čim se pregled završi možete uzeti bebu u naručuje i ona će se odmah smiriti.

Beba je jedno mali biće kome ste potrebni kako bi se pravilno razvilo, a vama je potreban pedijatar koji će tu evoluciju pratiti. Potražite pedijatra u kog ćete imati poverenja, pedijatra koji će znati kako da se ponaša sa vasom bebom tokom krize placa i jednog dobrog savetnika za sva pitanja zdravlja vaše bebe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages