Bolovi: kako ih zaustaviti prirodno?


Da li poznajete neku osobu koja voli bol? NE! Ma bilo o kojoj boli se radi i na kom nestu postaje nepodnosljiva a moze dovesti i do nervoze sto ce samo pogorsati stvari.


Bol u stomaku
Vruca obologa kao na primer termos steznik smanjuje bolove, ali ono sto je jos bolje su etericna ulja pitome metvice ili bosiljka mogu se namazati lokalno na kozi na mestu gde boli koji bi trebao spustiti bol. Ako imate mucnine, pitoma matvica moze itekako pomoci.
Ako imate problema sa gurusicom limun je najbolji prijatelj, iako ima kiseo ukus znajte da moze da regulise pH zeludca koji ce smanjiti gurusicu ali ga treba koristiti samo ako nemate refluksnu bolest.
Za bol u crevima najbolja je aloe vera koja se stavlja na mestu bola.

Glavobolja
Najbolje je etericno ulje pitome metvice, namazite malo na na svakom kraju cela, iza vrata i na celu.
Mozete staviti hladnu oblogu na glavu ( jedino ako nemate temperaturu) i noge u mlakoj vodi. Ovo ce pokrenuti cirkulaciju sto ce vam smanjiti bolove. Pijte sto vise vode.

Bol u grlu
Med, thymus i i limun, smiruju i smanjuju inflamaciju grla. Jos bolje je sirup jelke koje mozete naci po biljnim apotekama.

Bol u ledjima
Ako ste se negde udarili odmah stavite hladnu oblogu koja ce umiriti bol i smanjice pojavi plavosti. Ako se radi o hronicnoj boli onda treba staviti toplu oblogu, kao na primer vruci peskir (pazite da se ne izgorite ne toliko vruce).

Zubobolja 
Hladna obloga moze smanjiti nadutost  bol ali najbolji lek je Karanfilic, moze biti ceo ili u formi etericnog ulja. On ima analgeticke sposoblnosti da utrni mesto. Neke osobe su preosetljive na miris karanfilica kao i na njegovu jacinu, zato vam preporucujem da ga pomesate sa maslinovim uljem, uzmite vatu i stavite na bolan zub.

Svaka bol oznacava neki poremecaj u organizmu. Ako bol ipak ne prestane posle jednog do dva dana i ne osetite nikakvo poboljsanje a pored toga imate temperaturu javite se vasme lekaru koji ce sprovesti dalja istrazivanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Svaki Vaš komentar je bitan !

Pages